Місце падіння літака / REUTERS

Чорні скриньки збитого в небі над Тегераном пасажирського літака МАУ до Франції ще не відправили.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24".

Читайте такожЗбиття літака МАУ: Україна пригрозила Ірану звернутися в міжнародні суди

Відео дня

"Чорні ящики до Франції ще не відправили. Сьогодні ми маємо чергову обіцянку іранської сторони зробити це 20 липня. Пару днів тому ми отримали згоду французької влади прийняти наших двох експертів, які візьмуть участь в процесі як члени групи з технічного розслідування.

Сторони, які отримали збитки внаслідок катастрофи, нарешті погодили свої позиції та підходи в процесі переговорів з іранською стороною щодо залучення Ірану до відповідальності, компенсації родичам загиблих. Крім того, українська сторона ставить за мету ще й отримання компенсації "Українським авіалініям", — сказав він.

Єнін розповів, коли обговорюватиметься питання компенсації родичам загиблих українців.

"На даному етапі ще не закінчено технічне розслідування. Якщо воно підтвердить факт незаконного втручання, можна буде переходити до другої фази переговорного процесу і більш предметно обговорювати рівень компенсації. Говорити про щось ще рано", — сказав він.

Нагадаємо, літак компанії МАУ Boeing 737, що виконував рейс "Тегеран - Київ", розбився вранці 8 січня 2020 року незабаром після вильоту з аеропорту. Всі 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. 11 січня іранська влада визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. У березні Іран в черговий раз відмовився передавати Україні чорні ящики нібито через епідемію коронавірусу.