Кабмін працюватиме в надзвичайному режимі / фото УНІАН

Кабінет міністрів України із завтрашнього дня переходить на надзвичайний режим роботи через стрімке погіршення епідемічної ситуації в країні.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляється на Урядовому порталі.

Коментуючи рішення державної комісії ТЕБ та НС щодо внесення змін в постанову № 641 в частині розширення та змін до переліку критеріїв визначення кольору епідемічної небезпеки, Шмигаль заявив, що стрімке погіршення епідемічної ситуації в Україні вимагає скоординованих дій влади на всіх рівнях.

Відео дня

Читайте такожМОЗ хоче змінити підхід до поділу України на карантинні зони: критерії пропонують розширити

«Сьогодні в Україні встановлено черговий антирекорд за кількістю нових захворілих на COVID-19 – 1 тис. 453 особи. Найбільше нових випадків - у Києві, Одеській, Львівській та Харківській областях. Тому із завтрашнього дня уряд переходить на надзвичайний режим роботи: декілька разів на тиждень будуть проводитись засідання комісії ТЕБ та НС для посилення контролю над епідемічною ситуацією в країні», - заявив прем’єр-міністр.

Окрім того, зазначається, що завтра, 8 серпня планується провести позачергове засідання Кабміну, де заплановано розглянути питання погіршення ситуації з епідемією в різних регіонах країни. Зокрема, питання щодо епідемічної ситуації в тимчасово окупованому Криму, де може відбуватися заниження реальних показників захворюваності на COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за минулу добу коронавірусну інфекцію підтвердили у рекордної кількості людей - 1 453. Також відомо, що 531 пацієнт одужав учора, а 33 - померли від ускладнень. Рекордну кількість хворих в Україні фіксують три доби поспіль.