Ілюстрація / REUTERS

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не виключає, що цього тижня парламент розгляне питання про кадрові рішення в уряді, подання на призначення депутата від «Слуги народу» Олександра Ткаченка на посаду міністра культури України ще не надходило.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Разумков повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».

Читайте такожНардеп назвав прізвище кандидата у міністри культури від "Слуги народу"

Відео дня

При цьому він нагадав, що нині вакантними є посади віце-прем'єрів, міністрів культури, освіти та екології.

«Станом на сьогодні, я думаю, що можливі деякі кадрові рішення на цьому тижні. Подивимося. Як мінімум, по одному з міністерств», - сказав він.

Крім того, відповідаючи на питання щодо того, що начебто на посаду міністра культури буде запропоновано Ткаченка, Разумков зазначив: «Все можливо, але поки що документів від прем'єр-міністра, подання кандидатури на посаду міністра культури не надходило до Верховної Ради. Але я думаю, що все можливо».

Щодо можливості вже цього тижня заміни Вадима Пристайка на посаді віце-прем'єра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції на Ольгу Стефанішину, спікер наголосив, що це не народний депутат від «Голосу», і додав, що «така інформація теж є».

Як повідомляв УНІАН, народний депутат Олександр Качура заявив, що фракція «Слуга народу» підтримала кандидатуру Ткаченка на посаду міністра культури України.

Також Качура зазначив, що фракція «СН» підтримала кандидатуру Ольги Стефанішиної на посаду віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції. Він дав посилання на сайт Кабінету міністрів, де вказано, що Стефанішина є генеральним директором урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.