Ілюстрація / REUTERS

Україна готова обговорювати питання запровадження миротворчої місії на Донбасі, але остаточне рішення залежатиме від лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція та РФ).

Як передає кореспондент УНІАН, про це віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков сказав на прес-конференції.

Читайте такожПосол Франції назвав умову для проведення наступної зустрічі лідерів "нормандського формату"

Відео дня

За його словами, наразі некоректно говорити про терміни і перспективи запровадження миротворчої місії на Донбасі.

"Ми розглядаємо будь-які ідеї, будь-які нові варіанти або старі, які не спрацювали, які б дозволили сьогодні знайти шлях для того, аби відновити мир в Україні, відновити територіальну цілісність і забезпечити її суверенітет. Тому опція з миротворцями - це одна з тих, що є на столі для обговорення", - заявив Резніков.

Також він зауважив, що перспектива запровадження миротворчої місії залежить не лише від України.

"Ми заявляємо про те, що ми готові це обговорювати. Але в який спосіб, з яким мандатом, звісно, це питання може бути обговорено тільки на рівні, як мінімум, наших головних лідерів чотирьох країн "нормандського формату", тому що саме вони взялися у свій час вирішувати цю задачу, вони породили Мінськ, який є дитям "нормандського формату", - заявив Резніков.

За його словами, будь-яке рішення може бути прийняте саме лідерами країн "нормандського формату" і за допомогою стратегічних партнерів України - інших країн європейської спільноти, США і Канади.

"І в залежності від цього є різні формати, у тому числі Рада безпеки ООН, генеральний секретар ООН, і тут є механізм саме дипломатичного шляху вирішення цієї задачі", - сказав віце-прем'єр.

Як додав Резніков, на дипломатів, зокрема міністрів закордонних справ покладається велика надія.