Романа Абрамовського рекомендують на посаду міністра екології / Фото facebook.com

У фракції «Слуга народу» на посаду міністра екології розглядають кандидатуру Романа Абрамовського.

Про це повідомила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук у Facebook.

«Романа Абрамовського на посаду міністра екології рекомендував не лише профільний комітет, але й схвально висловились депутати-мажоритарники і керівники інших комітетів», - написала вона.

Відео дня

Читайте такожЦього тижня Рада може ухвалити кадрові рішення по уряду - нардеп

«Міністром культури ми делегуємо одного з наших найсильніших представників, голову Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Останні місяці він багато працював над порятунком креативних індустрій, підтримкою культури, йому вдалося напрацювати серйозний антикризовий пакет і ми переконані, що йому під силу очолити Мінкульт в такий складний період», - зазначила Кравчук.

«Нам повідомили, що Вадим Пристайко буде відряджений для роботи послом України у Великій Британії. Це з одного боку втрата для Кабміну, але ми змушені на це піти з огляду на трансформації, які проходять в Євросоюзі. Україні в Британії потрібен потужний посол, який зможе налагодити ефективну комунікацію з урядом задля забезпечення підтримки нашої країни в проведенні реформ і захисті суверенітету», - написала депутатка.

Вона нагадала, що вакансію віце-прем’єра з євроінтеграції займе Ольга Стефанішина - колишня директорка урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Ольга сьогодні була у нас на фракції, відчувається, що вона не просто розбирається в питанні, а добре знає, що потрібно робити на цій посаді», - ззначил Кравчук.

Вона припускає, що «очевидно, в другій половині цього тижня кандидатів проголосуємо у парламенті».

Як повідомляв раніше УНІАН, У "Слузі народу" розповіли, щодо яких кандидатур у міністри поки не дійшли згоди.