Фото УНІАН

Піар-хід Зе-команди із 5-ма питаннями в день місцевих виборів зазнав фіаско.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова.

Вона зазначила, що хоча за даними соціологів цю ініціативу проігнорувала третина українців, насправді кількість таких людей набагато більшою.

Відео дня

"Навіть там, де це опитування проводилося, більшість людей відмовлялися відповідати, і з пропозицією взяти в ньому участь зверталися не до всіх. Мені, наприклад, навіть не пропонували", - розповіла політик.

На її переконання, незрозуміле ні за формою, ні за змістом опитування з юридичної точки зору не може вважатися волевиявленням громадян України.

"Ніякої правової підстави дізнаватися думку людей саме таким способом в українському законодавстві немає. Тому відразу було зрозуміло, що і юридичних наслідків опитування мати не буде. А ось кошти витрачені. І хоча офіційних цифр нам не повідомляють, мова йде про 103 млн грн", - зазначила Плачкова.

Такий підхід з боку влади вона вважає неприпустимим і безвідповідальним, тим більше у важких економічних умовах, в яких знаходиться наша країна.

"І це при непрацюючій економіці, при "дірці" в Пенсійному фонді, при згортанні соціальних програм і кричущому недофінансуванні освіти й медицини в період пандемії. Де ж відповідальність влади? Чи не багато піар-забаганок і шоу, які "слуги" вже влаштовують з одним із головних прав українського народу - правом на народовладдя?",- резюмувала Плачкова.