Народний депутат України від фракції Слуга Народу Андрій Стріхарський перебуває сьогодні на лінії розмежування на Донбасі. Туди він вирушив разом зі своїми колегами по фракції щоб підтримати наших військових і місцевих жителів.

«Проведемо на передовій разом із нашими військовими кілька днів, ночуватимемо в окопах. Дізнаємося про реальні потреби наших захисників і будемо їм допомагати. Маємо особисто перевірити, в яких умовах живуть наші захисники, наскільки якісне у них харчування. Хочемо переконатися, що у них є надійний захист, якісний одяг і все необхідне для того, аби боронити нашу державу від російського агресора. Поспілкуємося з місцевими жителями. Маємо розуміти, наскільки часто відбуваються провокації з боку агресора», – зазначив Андрій Стріхарський.

За словами народного депутата, він робить все у своїй щоденній роботі, аби якнайшвидше повернути мир на Донбас.

Відео дня

«Зусиллями нашої команди вдалося звільнити та повернути рідним 136 українців. Процес звільнення наших громадян триває, ми пам’ятаємо про всіх, хто досі перебуває в полоні, і робимо все для їхнього повернення. Вдалося також добитися найбільш тривалого за часи війни режиму тиші – 86 днів. Окрім цього діти з ОРДЛО можуть вступати в усі заклади вищої освіти України та навчатися там безкоштовно», – підкреслив Андрій Стріхарський.

Він також додав, що відновлено міст і дорогу в Станиці Луганській та вирішено питання щодо питної води на Донбасі.

«Президент України у своїй промові сказав, що нам вдалося розблокувати Нормандський процес, який фактично був заблокований з 2016 року. І вже ведеться підготовка до нової Нормандської зустрічі. Але попереду у нас ще багато роботи, аби встановити мир на Донбасі, відновити зруйноване і повернути нашим людям достойне життя», – резюмував Андрій Стріхарський.

Політик також повідомив, що за результатами цієї поїздки буде з колегами готувати відповідні законодавчі ініціативи, аби вирішувати нагальні проблеми українців на Донбасі.