Юрченка підозрюють у корупції / Фото УНІАН, Володимир Гонтар

Народний депутат Олександр Юрченко заявляє, що він не вчиняв жодного злочину і натякає на "сміттєву мафію".

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у розміщеному на його сторінці у Facebook відеозверненні.

"У зв'язку з розповсюдженою проти мене неправдивою інформацією, я повідомляю: я не вчиняв жодного злочину, жодної неправомірної вигоди я не отримував, ні в кого нічого не вимагав та не спонукав нікого до надання мені грошових коштів. Вивчивши повідомлення про підозру та матеріали досудового розслідування, я стверджую, що не маю жодного відношення до інкримінованих мені злочинів", - наголосив Юрченко.

Відео дня

Читайте такожДепутати не будуть захищати і "відмазувати" Юрченка - Разумков

За його словами, це підтверджується багатогодинними обшуками, які проходили в усіх приміщеннях, які можна пов'язати з його приватним життям та депутатською діяльністю.

Депутат також вважає, що обшуки проходили з порушеннями.

"Вони робилися працівниками НАБУ і під час них не було знайдено нічого, що можна було б використати у кримінальних справах. Натомість, ознаки злочину вбачаються безпосередньо у діях самих працівників НАБУ", - зазначив Юрченко.

"Кому це потрібно? Сміттєва мафія та упаковщики, які отримують мільйони доларів від того, що в Україні не функціонує законодавча база, яка б регулювала поводження з відходами, декілька скликань не дають українському парламенту прийняти профільні закони. І ось сьогодні, коли ми з доопрацьованим законопроектом, вийшли на друге читання, сміттєва мафія почала робити все для того, щоб не допустити, щоб в Україні працювала та законодавча база, яка функціонує в усьому цивілізованому світі", - заявив Юрченко.

Він запевнив, що не перешкоджатиме "всебічному прозорому та об'єктивному досудовому розслідуванню". "І доведу свою непричетність до інкримінованих мені правопорушень", - підсумував Юрченко.

Справа нардепа Юрченка: що відомо

  • 17 вересня прокурор САП повідомив Юрченку про підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків.
  • Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 і ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу.
  • Детективи НАБУ встановили, що депутат у завуальованій формі просив надати йому через посередника неправомірну вигоду в сумі 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів і в подальшому - 200 тис. доларів для підкупу членів комітету за голосування за подані ним пропозиції.
  • Юрченка виключили із фракції "Слуга народу".
  • 21 вересня Вищий антикорупційний суд обрав Юрченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 3 млн 1 тис. 656 грн.
  • Юрченка було взято під варту близько 20:00 21 вересня.
  • 25 вересня за Юрченка внесли заставу, йому одягнули електронний браслет.