Палиця прокоментував відмову деяких міст виконувати нові карантинні обмеження/ фото УНІАН

Лідер партії "За майбутнє" Ігор Палиця вважає, що в уряді абсолютно відсутнє стратегічне державницьке мислення.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи відмову деяких міст виконувати нові карантинні обмеження.

Читайте такожУ включеному до "червоної зони" Тернополі відмовилися посилювати карантин та вимагають відставки Кабміну (відео)

Відео дня

"Реакція деяких міст на нові карантинні обмеження – це не бунт. Це результат повністю проваленої комунікації з регіонами. Це невміння засвоювати попередні уроки. Показово, що в цій ситуації Шмигаль вирішив провести нараду з мерами лише за фактом нового конфлікту. Тобто заздалегідь, щоб унеможливити подібну проблему, цього не можна було зробити? На жаль, подібний стиль комунікації зайвий раз доводить, що в уряді абсолютно відсутнє стратегічне державницьке мислення", – зазначив він.

Палиця додав, що завершення реформи децентралізації дозволить Україні вийти з коронавірусної кризи.

"Так, адаптивний карантин потрібен і має бути. Безумовно. Це логічно зумовлюється різною статистикою захворюваності. Але все це повинно відбуватися в умовах нормальної партнерської комунікації. Саме міська влада несе на собі практично весь тягар боротьби з коронавірусом та його наслідками. Перш за все, економічними та соціальними. Адже все фінансове навантаження лягло на місцеві бюджети. Тому наша команда активно обстоює децентралізацію, яка полягатиме не лише у перерозподілі економічних повноважень, а й у зміні самого ставлення до місцевого самоврядування", – підсумував лідер партії "За майбутнє".

Як повідомляв УНІАН, з 1 серпня в Україні почали працювати нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони розділено на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Перелік регіонів, які увійшли до тієї чи іншої зони, Держкомісія ТЕБ та НС визначатиме щоп'ятниці, перехід регіону до іншої зони відбуватиметься з понеділка.

З 3 серпня червону зону встановлено в Луцьку, Тернополі та Кіцманському районі Чернівецької області.

Того ж дня депутати міських рад Луцька та Тернополя вирішили не посилювати карантин відповідно до вимог червоної зони.