Олександр Ткаченко назвав першочергові кроки на посаді міністра культури / фото УНІАН

Народний депутат Олександр Ткаченко розповів, якими будуть його першочергові кроки на посаді міністра культури України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам.

"Сподіваюся, що спільними зусиллями з парламентом, з яким я працюю уже рік, ми зможемо зрушити справу щодо допомоги і культурі, і креативним індустріям більш ефективними темпами, у тому числі стосовно виділення додаткових коштів", - сказав він.

Відео дня

"У нас була дуже ефективна співпраця з колишнім міністром, з нинішньою виконувачем обов'язки пані Фоменко. Фактично два останні місяці ми працювали в щоденному контакті. Сподіваюся, що в першу чергу те, що нам потрібно зробити: прийняти, по-перше, ті закони, які зараз будуть в другому читанні - №3087 щодо підтримки культури та креативних індустрій, і виділення коштів. Нам потрібні кошти для того, щоб підтримати ту індустрію і культуру, яка зараз знаходиться в надзвичайно тривожному стані з огляду на кризу, яку приніс коронавірус", - пояснив Ткаченко.

Читайте такожЦього тижня Рада може ухвалити кадрові рішення по уряду - нардеп

Крім того, він наголосив на необхідності виправити ситуацію, яка склалася через відсутність міністра упродовж двох місяців.

"Нині стоїть питання виживання. Це найголовніше питання. Була стратегія прийнята і розроблена командою Бородянського (колишнього міністра культури), запущені агентства, які потрібно довести до тями стосовно того, щоб вони могли працювати, тому зараз кілька з цих агентств не працюють, немає штату людей. Є багато питань стосовно проведення фінансування, паспортів фінансових. Тобто найголовніше зараз розчистити, власне, ситуацію, яка склалася через те, що не було упродовж двох місяців міністра, і почати працювати, зберегти те, що було вже зроблено", - додав кандидат в міністри.

Як повідомляв УНІАН, фракція партії "Слуга народу" сьогодні підтримала кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури.