Рада підтримала призначення Стефанішиної / фото УНІАН

В Україні 4 червня змінився віце-прем'єр міністр, який курирує напрямок європейської та євроатлантичної інтеграції. Замість Вадима Пристайка цю посаду тепер обіймає Ольга Стефанішина. Чим відома нова віце-прем'єр, про її біографію та діяльність читайте нижче.

Біографія Ольги Стефанішиної

Народилася 29 жовтня 1985 року. Має дві вищих освіти. У 2008 році закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка (кваліфікація юриста-міжнародника‚ перекладача з англійської мови). Через 8 років закінчила Одеський національний університет, отримавши кваліфікацію спеціаліста з фінансів та кредиту.

Має п'ятий ранг держслужбовця, нагороджена почесною грамотою Кабміну.

Відео дня

Ольга Стефанішина - кар'єра

З 2006 по 2007 рік займалася приватною юридичною практикою. Далі працювала в Державному департаменті з питань адаптації законодавства на посаді спеціаліста-керівника відділу з питань правового забезпечення європейської інтеграції (2007-2010 роки).

З березня по грудень 2017 року працювала директором Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів.

Стефанішина раніше вже працювала у Кабміні / фото УНІАН

У грудні 2017 року призначена на посаду генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату.

Після звільнення у 2019 році працювала радником у юридичній фірмі.

4 червня призначена на посаду віце-прем'єр-міністра з питань євроінтеграції, замінивши Вадима Пристайка.

Декларація Ольги Стефанішиної

Чиновниця володіє трьома квартирами в Одесі та однією - в Києві. Також у її власності є автомобіль Toyota RAV4 2009 року випуску, придбаний у 2012 році. За минулий рік вона отримала 800 тисяч гривень заробітної плати. Іншого майна та доходів Стефанішина в електронній декларації не вказала.

Сьогодні її було призначено віце-прем'єром / фото УНІАН