Опитування 25 жовтня, як стверджує Разумков, буде не за держкошти / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що кошти на проведення 25 жовтня всеукраїнського опитування не виділялися, і відповідні зміни до держбюджету в парламенті не зареєстровані.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо ініціативи президента провести 25 жовтня всеукраїнське опитування, та, зокрема, коштів, які потрібно буде на це виділити.

Читайте такожЗеленський: "Хочу, щоб Україну запрошували в ЄС"За словами Разумкова, наразі жодних додаткових коштів на проведення якихось опитувань Верховною Радою не передбачено.

Відео дня

Наскільки мені відомо, я думаю, що я не помиляюся, законів не було ухвалено, які б дозволяли проводити це саме Центральній виборчій комісії. Проводити їх на виборчих дільницях - також навряд чи буде можливо. Це може відбуватися за межами виборчих дільниць. Як будь-яка інша ініціатива, яку ми з вами спостерігаємо, коли проводяться вибори і йде екзит-пол", - сказав Разумков.

Він додав, що інформацію щодо цієї ініціативи має надати сам президент, а парламент до цього процесу як інституція не долучений.

"Якщо ми говоримо про кошти, так само бюджетом це не передбачено - державним бюджетом або змінами до державного бюджету - такі питання не виносилися. Станом на сьогодні ініціатив, які були б зареєстровані в якості змін до головного фінансового документу нашої держави, також немає. Тому я думаю, що будуть якісь інші шляхи вирішення його фінансування. Які? На жаль, відповісти я не можу", - підсумував голова ВР.

Відповідаючи на питання УНІАН щодо порядку денного позачергового засідання ВР 20 жовтня, і чи, окрім законопроекту про держбюджет на 2021 рік, може бути розглянуто проект закону про внесення змін до закону "Про Центральну виборчу комісію" щодо опитувань громадської думки (№4043), Разумков зауважив, що навіть, якщо це питання розглядатиметься, то до дня виборів, коли має відбутися опитування, закон не встигне набути чинності.

Крім того, на запитання щодо того, що напередодні перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук назвав це опитування своєрідною "репетицією" референдуму, Разумков висловив думку, що "репетицією" це опитування бути не може, адже референдум - це чітко визначений законом захід.

"Не знаю, наскільки це буде коректно (порівняння опитування з референдумом - УНІАН), тому що тоді будь-який екзит-пол також можна порівнювати з референдумом. Так само будь-яке опитування громадської думки також можна порівнювати з референдумом", - сказав спікер.

Всеукраїнське опитування 25 жовтня: що відомо