Зеленський прибув на місце катастрофи Ан-26 / фото ТСН.ua

На місце падіння літака Ан-26 під Чугуєвом, що у Харківській області, прибув президент Володимир Зеленський.

Наразі там тривають рятувально-пошукові роботи. 

Зеленський наполягає на оперативному з’ясуванню причин катастрофи Ан-26 на Харківщині та об’єктивному і неупередженому її розслідуванні.

Про це він написав у Facebook.

«Наполягаю на тому, щоб причини цієї авіакатастрофи були оперативно з'ясовані, а розслідування було об'єктивним і неупередженим», - заявив президент.

Своєю чергою заступник керівника Офісу президента Олег Татаров в ефірі одного з телеканалів зазначив, що президент України щойно провів нараду, до якої були залучені керівники всіх правоохоронних органів: СБУ, МВС, Нацполіції, ДБР, представників Міноборони, Генштабу.

«Зараз буде скоординована робота з усіма керівниками правоохоронних органів. З ночі на місці події працює близько 50 прокурорів, вони намагаються максимально швидко відтворити картину того, що відбувалося, їм також надає допомогу служба військового правопорядку», - повідомив він.

Також, за словами Татарова, створена спеціальна комісія, яка зараз «намагається розшифрувати усю інформацію» з «чорної скриньки» літака.

Падіння Ан-26 на Харківщині: що відомо станом на 26 вересня

  • 25 вересня ввечері у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.
  • На борту літака Ан-26 перебували 27 осіб. На місці катастрофи відразу знайшли тіла 22 загиблих, вранці сьогодні – ще одного. Тривають пошуки ще двох. Двох осіб з травмами було госпіталізовано. Вранці один з госпіталізованих помер.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.