ДБР направило до суду обвинувальний акт стосовно Пашинського / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань направило до суду обвинувальний акт стосовно екс-народного депутата Сергія Пашинського у справі про напад із застосуванням вогнепальної зброї на громадянина В’ячеслава Хімікуса.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державного бюро розслідувань.

"До суду скеровано обвинувальний акт стосовно народного депутата України V-VIII скликань, який обвинувачується у нападі із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України)", - мовиться у дописі.

Відео дня

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року у Київській області виник словесний конфлікт між на той час народним депутатом та громадянином. Під час конфлікту депутат дістав пістолет марки Glock 19 та вистрілив чоловіку у ліву ногу. Як наслідок, громадянин отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги, нагадали в ДБР.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

У разі доведення провини, Пашинському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Читайте такожДБР завершило розслідування справи Пашинського

Як повідомляв УНІАН, конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив беззбройного Хімікуса в ногу, виник 31 грудня 2016 року.

Проти екс-депутата відкрили кримінальну справу, яку декілька разів то закривали, то знову поновлювали її розслідування.

Також проти Хімікуса відкривали провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

Восени 2019 року Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського під варту, але у грудні апеляційний суд відпустив екс-депутата під цілодобовий домашній арешт.

28 квітня 2020 року прес-служба ДБР повідомила, що слідчі завершили досудове розслідування справи проти Пашинського.