Засідання Ради / Ілюстрація REUTERS

24 серпня засідання Верховної Ради не буде, перелік питань на позачергову сесію 25 серпня ще обговорюється.

Як передає кореспондент УНІАН, про це перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко сказав у коментарі журналістам.

"Немає 24-го ніяких засідань. Є просто урочиста церемонія чи як її правильно назвати - святкування Дня Незалежності. Вона буде відбуватися десь у центрі міста. Ми скоро всі дізнаємося. Я не буду відкривати поки карти, де це буде, в якому форматі", - зауважив Корнієнко.

Відео дня

Читайте такожВ Україні пропонують відкликати нардепів за народною ініціативою

За його словами, у цьому заході зможуть взяти участь кияни та гості столиці, але відповідно до правил карантину.

"Депутати запрошені, як усі посадові особи керівного складу в країні. Я думаю, що і міністри, і депутати, і представники силових структур, судової гілки влади", - сказав Корнієнко.

Він нагадав, що раніше дійсно була ідея провести засідання ВР 24 серпня.

На запитання про перелік законопроектів, які парламент має розглянути на позачерговій сесії 25 серпня, Корнієнко відповів: "Перелік законопроектів обговорюється. Наша позиція, що це мають бути максимально об'єднуючі законопроекти, які можуть дати суспільству позитивні сигнали про те, що Верховна Рада може працювати разом, що різні фракції об'єднуються навколо якихось дуже корисних речей".

На думку Корнієнка, засідання буде ініційоване президентом.

Підвищення "мінімалки" з 1 вересня: що відомо

  • Завдання підвищити рівень «мінімалки» Кабміну поставив у липні президент Володимир Зеленський.
  • Вже наприкінці серпня у партії сподівалися провести позачергове засідання з цього приводу. При цьому в ЄБА побоюються, що підвищення рівня зарплат спровокує перехід бізнесу «у тінь».
  • Згідно з графіком, затвердженим урядом, підвищення зарплат триватиме у три етапи: з 1 вересня її збільшать до 5 тисяч гривень, з 1 січня 2021-го - до 6 тисяч гривень, а з 1 липня 2021-го - до 6,5 тисячі гривень.
  • З початку цього року зарплата в Україні становить 4 723 гривні або 28,31 гривні на годину.