Джо Байден і Петро Порошенко / фото УНІАН

Екс-президент України Петро Порошенко обговорював з колишнім віце-президентом США Джо Байденом керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа на президентських виборах 2016 року Пола Манафорта.

Читайте такожПорошенко в 2016 році "планував диверсію" в Криму – плівки ДеркачаПро це свідчить запис відповідної розмови, оприлюднений народним депутатом Андрієм Деркачем на прес-конференції 9 липня.

За словами Порошенка, взяти радника Януковича в команду Трампа було поганою ідеєю: «І ще одна річ, лише як жарт. Ми опублікували документи колишньої Партії регіонів. Як я зрозумів, один із ключових радників пана Трампа, Пол Манафорт подав у відставку сьогодні... Як на мене, було поганою ідеєю взяти радника Януковича в команду Трампа».

Відео дня

Як пише УНІАН, Пола Манафорта посадили у в'язницю червні 2018-го. Його покарали позбавленням волі на 7,5 років за банківське і податкове шахрайство і змову проти США через його лобістську діяльність. Не маючи офіційного статусу лобіста він від 2006 року до майже 2018 говорив з представниками американської влади різних ступенів і ніколи не говорив, що за ці розмови бере грошову винагороду від іноземців. А саме від російського олігарха Олега Дерипаски і від уряду екс-президента України Віктора Януковича.