У п’ятницю 25 вересня, під міською ТВК Рівного зібралися молодики спортивної статури, які намагалися пройти до приміщення комісії та змусити членів комісії замінити виборчі списки партії «Рівного Разом».

Для запобігання протиправним діям був викликаний наряд поліції, а всім членам ТВК пообіцяли надати цілодобову охорону. Наразі, акції громадського волевиявлення тривають, і під стінами ТВК зібралися близько 1000 чоловік.

«Причина всіх хвилювань навколо ТВК в Рівному, що одна з місцевих партій, а якщо буду конкретним, то «Рівне Разом», яку очолює пан Шакирзян, подала списки до Територіальної комісії з порушенням Закону, а саме, не дотримались вимоги щодо гендерної квоти – каже міський голова міста Рівного Володимир Хомко. – Зрозумівши це і запанікувавши, вони почали змінювати протокол. Причому цілком зрозуміло, що протокол міг бути зміненим лише на конференції. А для того, щоб зібрати конференцію за годину, треба бути хворим на голову, щоб в оце повірити.  Для мене це все зрозуміло, якщо в цій державі є закон, то ця партія не може бути зареєстрованою! Це позиція всіх, хто знає ситуацію. Очевидно, партія просто так не здасться. Однак, якщо врахувати, що ресурс цієї партії більший за ресурс будь-якої партії за всю історію України, то боротьба буде непроста!».

Відео дня

Також Володимир Хомко розповів, що навіть не знав до недавнього часу, хто такий Шакирзян: «Ви не повірите, до травня цього року я навіть не чув, хто такий Шакирзян. Місцевий забудовник, я так розумію, на підряді у місцевого бізнесмена Куриса, але ситуація набагато складніша. В місті Рівному, хто у політиці, розуміють, хто такий Шакирзян, хто за ним стоїть  і хто стоїть за тими, хто стоїть за ним».

«Зараз ходять не безпідставно чутки, про те, що партія намагається в будь-який порядок вирішити питання своєї реєстрації, - розповідає Володимир Євгенійович. - Навіть кажуть, що ціна питання сягає кількох сотень тисяч доларів, але я, особисто, при цих переговорах не був присутнім, тому засвідчити нічого не можу, але не буває диму без вогню».

Пан Хомко також розповів що по Рівному ходять чутки про ціну, яку пропонують за вирішення питання: «Ходять чутки про те, що особисто зацікавлена у вирішенні питання голова Рівненської ТВК Ірина Глуха. Тут ходять конкретні чутки тобто сума і так далі... Зараз на Щасливому чотирьох кімнатна квартира коштує приблизно 80 000 доларів, а за моєю інформацією сума запропонованого хабаря, в 3 рази більша. Погодьтесь, від такої спокуси важко втриматись. Людина, яка працювала на державній роботі, в наших реаліях, втриматися, майже, нереально». 

«Якщо, ТВК прийме рішення на користь місцевої партії «Рівне Разом», міська рада буде діяти в межах чинного законодавства, – каже Володимир Хомко. - Я, особисто, незалежна людина. Я не йду на вибори, прийняв це рішення півтора роки тому, і я за те, щоб в Рівному і в державі в цілому була справедливість, і я долучу до цього всіх зусиль», - сказав міський голова Рівного.