За словами президента, кошти будуть вкладатись у відкриття окремих КПП \ president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що питання черг на західному кордоні Україні буде вирішене шляхом відкриття додаткових контрольно-пропускних пунктів.

Читайте такожУкраїна прагне повної інтеграції до Євросоюзу – ЗеленськийЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спілкування зі ЗМІ Закарпатської області. Трансляцію заходу вів Офіс президента у Facebook.

«Питання складне, комплексне, і рішення держави буде комплексне. Це питання не сьогоднішнього дня, питання, яке продовжується декілька років. З того моменту, як у нас дійсно експорт збільшився, орієнтуючись на західний ринок, зрозуміло, що з'явилися черги. Тобто, не вистачає прикордонної пропускної інфраструктури, питання буде вирішене», - зазначив він.

Відео дня

За словами президента, кошти будуть вкладатись у відкриття окремих додаткових контрольно-пропускних пунктів.

Президент також зауважив, що «друга історія – дипломатична». «Міністр закордонних справ України спілкується зі своїми колегами наших сусідніх країн. Тому що проблема ж не тільки на цьому контрольно-пропускному пункті (Ужгород - Вишнє Нємецьке (Словаччина) – УНІАН). У нас багато сусідів, багато країн, і там усюди є великі черги, але питання ми вирішимо – ми повинні дружити з нашими сусідами, але, дійсно, на дипломатичному рівні ми повинні теж тиснути», - переконаний він.

Зеленський додав, що українські водії вважають причиною черг повільний пропуск автомобілів Словаччиною.

«Я вчора підійшов до водіїв, які стояли в черзі – сказали по три-чотири доби стоять в цих чергах – дуже повільно пропускає словацька сторона. У нас нормальні відносини з нашими сусідами, тому і на цьому рівні будемо просити їх пришвидшити цей процес», - зауважив він.

Черги на кордоні

Черги на кордонах України з західними сусідами утворюються регулярно. Особливо великі черги завжди спостерігаються на свята.

Сьогодні стало відомо, що президент Володимир Зеленський, повертаючись в Україну зі Словаччини після офіційного візиту, висловив обурення багатокілометровими чергами вантажних автомобілів, які очікують пропуск на кордоні.