скріншот відео

Російський посол в Білорусі Дмитро Мезенцев стверджує, що затримання під Мінськом бойовиків ПВК «Вагнера», яку пов’язують з близьким другом Путіна, насправді була акцією «третіх країн», щоб нашкодити «особливим відносинам» обох держав.

Про це повідомляє російське РБК з посиланням на заяву диппредставництва.

Читайте такожЛукашенко пообіцяв видати Україні затриманих "вагнерівців" - ЗМІ

Відео дня

Він також заявив, що є «переконливі докази», що «провокація» готувалась з-за кордону та була начебто «спрямована на ускладнення відносин» між Білоруссю та Росією.

Також російський дипломат вважає, що «замовний характер масштабної афери» зможуть довести російські слідчі органи.

  • Як повідомляв УНІАН, 29 червня в Білорусі затримали російських бойовиків з ПВК «Вагнера», 32 - під Мінськом і ще одного - на півдні країни. Серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.
  • Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії.
  • При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків. Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні.
  • 30 липня Україна почала консультації з Білоруссю про екстрадицію бойовиків.