У Грузії розповіли, коли повернуть посла в Україну / фото Depositphotos

У міністерстві закордонних справ Грузії відбулася перша робоча зустріч у рамках консультацій з послом Грузії в Україні Теймуразом Шарашенідзе.

Читайте такожСаакашвілі заперечив своє призначення "тіньовим прем'єр єром" України

Як повідомили Першому каналу Грузії в МЗС, на сьогоднішній зустрічі заслухали інформацію посла та обговорили питання та перспективи двосторонніх відносин між Грузією та Україною з урахуванням сформованої ситуації, передає Грузія Online.

Відео дня

У міністерстві пояснюють, що виклик на консультації посла в столиці є прийнятим кроком у дипломатичній практиці. У відомстві заявляють, що будуть стежити, які кроки зробить українська влада, і рішення про повернення посла в Україну буде прийнято відповідно.

"Виклик посла для консультацій не означає розриву дипломатичних відносин між двома країнами, і також не планується переглядати стратегічне партнерство між двома країнами. Грузія продовжує працювати з Україною з низки стратегічних питань — будь то окупація територій, процес європейської та євроатлантичної інтеграції, співпраця у звичайному режимі. Природно, ми будемо спостерігати за розвитком процесів в Україні, які кроки зробить український уряд в плані нормалізації відносин з Грузією, і рішення про дату повернення посла в Україну буде прийнято відповідно", — заявили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, раніше Грузія вирішила відкликати свого посла з України після призначення Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. При цьому грузинська влада запевнила, що мова про розрив дипломатичних відносин між країнами не йде.