Денис Шмыгаль / REUTERS

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав дочекатися результатів розслідування щодо інформації про плагіат у виконувача обов'язків міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години уряду в парламенті.

Зокрема, народний депутат від "Голосу" Ярослав Рущишин висловився щодо питань академічної моралі в освіті та ситуації, коли "ми ставимо на міністра людину, котра сама займалася крадіжками інтелектуальної власності".

Відео дня

Читайте такожПлагіат у дисертаціях та минуле в Партії регіонів: що відомо про в. о. міністра освіти Сергія Шкарлета

На це Шмигаль відповів: "Ми проводимо відповідне розслідування. І про плагіат треба говорити тоді, коли є докази, а не тоді, коли є голослівні звинувачення. Давайте ми дочекаємося, - і Шкарлет особисто ініціював ці речі, - ми дочекаємося результатів, представимо і будемо тоді предметно вести розмову на цю тему".

Як повідомляв УНІАН, 17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення ректора Чернігівського технологічного університету Шкарлета на посаду міністра освіти і науки (№3675).

18 червня депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що президент попросив фракцію "СН" підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти. 19 червня Качура повідомив, що в його фракції немає голосів за призначення Шкарлета.

Своєю чергою, депутат від "СН" Ірина Верещук заявила, що у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його "політичної заангажованості" через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

25 червня Кабмін призначив Шкарлета на посаду в.о. міністра освіти і науки.

30 червня у центрі Києва студентські організації проводили акцію з вимогою звільнити Шкарлета з посади в.о. міністра освіти і науки.