Детективи НАБУ пред'явили підозру Вовку в створенні злочинної організації і захопленні влади / фото Facebook / Павло Вовк

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення від посади голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook сам Вовк, посилаючись на соцмережі. Також цю інформацію підтвердили УП в правоохоронних органах.

За словами джерела сайту, подання до ВСП Венедіктова підписала в п'ятницю, 14 серпня. При цьому генпрокурор не підписувала клопотання про дозвіл на затримання та взяття під варту Вовка та інших суддів ОАСК.

Відео дня

Читайте також"Усі на робочих місцях": в ОАСК прокоментувалі оголошення п'ятьох суддів у розшук

У соцмережі Вовк прокоментував рішення Вендіктової, назвавши це «дуже хорошою новиною.

"Ми більше ніж будь-хто інший зацікавлені в тому, щоб НАБУ отримало можливість довести всі їх абсурдні звинувачення. Щоб вони не розповідали ЗМІ про те, що їм хтось заважає і нас хтось "покриває". У НАБУ дуже хотіли, щоб прокурор підписала подання - прокурор підписала. Це насправді ніяк не вплине на розслідування".

Справа Вовка: що відомо

  • 17 липня відбулися обшуки в Окружному адміністративному суді Києва, а також в Державній судовій адміністрації.
  • Згодом детективи НАБУ пред'явили підозру в створенні злочинної організації і захопленні влади голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'яти суддям і керівникові Держсудадміністрації Зеновію Холоднюку.
  • За даними САП, 12 осіб на чолі з головою ОАСК діяли в рамках злочинної організації, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі.
  • У САП стверджують, що ця злочинна організація брала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і ділових кіл.
  • Пізніше Вовк і Холоднюк заявили, що їм не вручали повідомлення про підозри.