Екс-президент України, народний депутат Петро Порошенко прийшов до Печерського районного суду Києва, де продовжиться обрання йому запобіжного заходу в рамках справи про призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Читайте такожВідпочинок на Мальдівах: екс-прикордонника підозрюють у незаконному пропуску Порошенка за кордонЯк передає кореспондент УНІАН, біля суду, як і в попередні рази, Порошенка зустрічали його прихильники – декілька сотень людей.

Відео дня

Виступаючи перед ними, Порошенко заявив, що вчора вночі суд продовжив термін досудового слідства у справі Семочка ще на три місяці попри те, що судове слідство триває вже рік. Він назвав такі дії незаконними.

За словами Порошенка, справжньою метою обрання йому запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання є заборона закордонних поїздок.

Виступивши перед людьми на мітингу, Порошенко пішов на засідання суду.

Як повідомляв УНІАН, Порошенка підозрюють в наданні завідомо незаконного наказу, який спонукав тодішнього голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення службових повноважень.

Суд розглядає клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді особистого зобов’язання.