Лубківський може стати речником української сторони в ТКГ \ фото УНІАН

Кандидатура колишнього речника Міністерства закордонних справ Маркіяна Лубківського розглядається на посаду речника української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з урегулювання на Донбасі.

Читайте такожФокіна звільнили з ТКГ щодо ДонбасуЯк передає кореспондент УНІАН, про це народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура сказав журналістам, відповідаючи на запитання щодо спікера ТКГ.

"Так, це ідея, яку я, до речі, також пропонував пану Резнікову. Тому що я вважаю, що має бути єдина позиція. І це не спікер, а це речник, мабуть. Тобто, у мене вже є прізвище, але я не готовий його назвати. Але це не буде дуже відома особистість. Це технічна посада. Тому що будуть напрацьовуватися драфти всіх зустрічей. І буде єдина позиція подаватися всіх домовленостей, які були досягнуті в Мінському процесі", - сказав Качура.

Відео дня

На уточнення, чи розглядається на цю посаду кандидатура Лубківського, він відповів: "Я думаю, що ви близько до цього, близько дуже до правильної відповіді. Але я знаю, що є ще й інші кандидатури. Але, можливо, та кандидатура, про яку ви сказали, вона може бути однією з ключових зараз, і у якої є пріоритет".

Робота ТКГ