Тищенко не повідомив подробиць своєї участі в парламентській групі / Фото УНІАН

Народний депутат від фракції Слуга народу Микола Тищенко у понеділок, 28 вересня, вперше взяв участь у парламентській групі із законодавчих змін щодо Донбасу.

Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook.

«Як і прогнозував, тут працюють як професіонали, так і відверто слабкі представники, які працюють на роз'єднання українців по обидві сторони конфлікту. Але моя позиція незмінна, і вона аналогічна позиції президента. "Немає тієї сторони". Насамперед є українці, яких розділила війна на Донбасі. І наше спільне завдання - об'єднати сім'ї, об'єднати людей, об'єднати Україну. Зробити все можливе, щоб скоріше настав Мир», - написав він.

Відео дня
скріншот зі сторінки Тищенка в Facebook

Як повідомило видання НВ, на брифінгу в КВЦ Парковий Тищенко нібито заявив, що увійшов до ініціативної групи з перезавантаження Тристоронньої контактної групи. Там він пообіцяв повідомити подробиці пізніше і анонсував презентацію оновлення української команди ТКГ в Мінську.

Однак пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що можливе включення Тищенка в українську делегацію навіть не обговорювалося.

Читайте такожСтоличну поліцію просять допитати депутата Тищенка у справі про підпал автомобіля Лероса

ТКГ по Донбасу в Мінську

  • 28 липня стало відомо, що екс-президент Леонід Кучма вирішив припинити участь у роботі ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.
  • 30 Липня Зеленський призначив Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі.
  • 18 серпня президент ввів до складу делегації України для участі в контактній групі прем'єр-міністра України в 1990-1992 роках Фокіна.
  • На тлі подій у Білорусі Леонід Кравчук допустив, що переговори по Донбасу можуть перенести з Мінська в інше місце.
  • Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не бачить сенсу переносити з Мінська переговори Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що для питання про можливе перенесення переговорів Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі з Мінська зараз не час.