Владлена Дубініна / фото vesti.ua

Владлена Дубініна, відома спробами рейдерського захоплення Одеського національного медичного університету (ОНМедУ), хоче пройти в Одеську обласну раду за списком партії «Слуга народу».

Про це повідомило інтернет-видання Вести.

У розпорядженні видання опинився скріншот партійного чату, в якому народний депутат від «слуг» Степан Чернявський просить «повернути» до списку Дубініну як людину, чиї «моральні та ділові якості не вимагають доказів».

Відео дня

«Гідна характеристика з вуст народного депутата, який за рік каденції відзначився лише двічі: захворів «ковідом» і прославився скандалом про контрабанду м'яса з Придністров'я в Одесу і Молдову», – йдеться в матеріалі.

Також наголошується, що при цьому Дубініна і її союзник по захопленню ОНМедУ скандальний адвокат Максим Болдін ще кілька тижнів тому «відчайдушно мочили» міністра охорони здоров'я Максима Степанова, поки не з'ясувалося, що саме він очолить список «слуг» на виборах до облради.

Після всіх кадрових скандалів «слуги» намагаються бути вибірковішими на місцевих виборах, тому, як йдеться в матеріалі, «токсичну» Дубініну зі списку все ж виключили.

За даними журналістів, Владлена Дубініна – заступник міністра охорони здоров'я в Кабміні Азарова і фігурантка антикорупційних розслідувань. У 2018 році потрапила до топ-10 корупціонерів, за версією Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за спроби приховати елітну квартиру на Французькому бульварі в Одесі. Її чоловік Олег Лук'янчук очолює Одеський обласний онкодиспансер – одне з найбільш корумпованих медустанов регіону. За даними «Вестей», Лук'янчук фінансував захоплення ОНМедУ і готовий спонсорувати виборчу кампанію Дубініної.

«Розкрадання в онкодиспансері тривають протягом багатьох років, проте зараз досягли таких масштабів, що не помічати їх стало просто непристойно. За словами Гури (журналіст Антон Гура давно досліджує корупцію в онкодиспансері), голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций отримав попередження: прикриватиме Лук'янчука - вилетить з роботи. Це пояснює, чому Дубініна так наполегливо забиралася в облраду – захистити сімейний бізнес. І це тест на порядність для партії «Слуга народу», – йдеться в матеріалі.