У ЗСУ ввели два нові звання / фото Міністерство оборони України

Верховна Рада України внесла уточнення до ухваленого напередодні закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців (№2247), яким у Збройних силах запроваджується звання бригадного генерала та коммодора.

Як передає кореспондент УНІАН, за усунення неузгодженостей в законі проголосували 280 із 366 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Було зазначено, що зміна стосується дати вступу в дію закону: у попередній версії тексту закону йшлося про 1 травня, але ця дата вже минула, тож тепер дата вступу закону в дію - 1 жовтня 2020 року.

Відео дня

Читайте такожУ Генштабі роз'яснили деталі весняного призову до армії

Як повідомляв УНІАН, 4 червня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців» (№ 2247), який запровадила у Збройних силах України звання бригадного генерала та коммодора.

Законом передбачено, що у вищому армійському офіцерському складі тепер буде бригадний генерал, генерал-майор, генерал-лейтенант, генерал (на сьогодні у Збройних силах існують звання генерал-майор, генерал-лейтенант, генерал-полковник, генерал армії України).

У вищому корабельному офіцерському складі тепер буде коммодор, контр-адмірал, віце-адмірал, адмірал (нині є звання контр-адмірал, віце-адмірал, адмірал).

Відповідно до закону, до військових звань осіб офіцерського складу юридичної та медичної служб Збройних сил України та інших військових формувань, які мають відповідну освіту та займають відповідну штатну посаду, додаються слова "юстиції" та "медичної служби".

Закон ухвалено з метою приведення військових вищого офіцерського складу до стандартів провідних європейських країн та НАТО.