ЦВК визнала обраною народним депутатом України Аліну Свідерську / фото facebook.com/alisvika

Центральна виборча комісія визнала обраною народним депутатом України Аліну Свідерську замість Святослава Вакарчука, який достроково склав депутатський мандат.

Про це повідомили у Відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

Рішення прийняте у зв’язку з надходженням до ЦВК рішення позачергового з’їзду політичної партії "Голос" від 26 червня 2020 року та витягу із протоколу цього з’їзду про дострокове припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука, у зв’язку з його виходом зі складу відповідної фракції у Верховній Раді України дев’ятого скликання.

Відео дня

Свідерська є директором ТОВ "Айсе Хідро Юкрейн", проживає в місті Києві, член політичної партії "Голос", включена до виборчого списку цієї політсили під №19.

Читайте також"З мандатом назавжди": як українці сприйняли рішення Ради не відпускати Вакарчука (фото)

Як повідомляв УНІАН, 26 червня делегати позачергового з’їзду партії "Голос" ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука у зв’язку з його виходом з парламентської фракції "Голос". Вакарчук залишається членом партії.

Вакарчук обирався до парламенту по загальнодержавному багатомандатному округу від партії "Голос", №1 в списку. 11 червня він заявив, що зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата. 18 червня Верховна Рада не змогла достроково припинити депутатські повноваження Вакарчука. 19 червня він вийшов зі складу фракції "Голос".

У 2007 році Вакарчука було обрано до Верховної Ради від блоку "Наша Україна - Народна самооборона", однак у 2008 році він добровільно склав депутатські повноваження.