Венедіктова звинуватила САП у бездіяльності / фото УНІАН

У "Слузі народу" прокоментували публічний конфлікт між керівництвом Офісу генпрокурора та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Свою позицію щодо питання висловив нардеп провладної фракції Олександр Качура в ефірі каналу "Україна 24".

"Я підтримую те, що сказала Венедіктова. Однозначно, антикорупційна інфраструктура, яка є, працює неефективно. Бог з тими посадками. Скільки грошей вони повернули за останній час? Там тільки керівник НАБУ сам заплатив значну кількість штрафів, оскільки він сам внесений до реєстру корупціонерів. Тут однозначно криза всієї антикорупційної системи", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожВенедіктова проти Холодницького: екс-генпрокурор прокоментував конфлікт двох відомств

За словами Качури, частина депутатів готується звернутися до генпрокурора.

"Це наша політична позиція. Вже досить велика частина депутатів від нашої та інших фракцій підписали моє депутатське звернення, але оскільки у нас не пленарний тиждень, зараз багато в округах, я не дочитав всі повідомлення мені від депутатів-мажоритарників, які хочуть підписати це звернення", - сказав він.

"Буде окреме дисциплінарне провадження. Парламент не може голосувати за відставку, але ми, користуючись законом про статус народного депутата, звертаємося до генпрокурора і просимо порушити відповідну дисциплінарну справу, згідно з якою будуть встановлені порушення - і не треба вже робити догану, треба звільняти. Це прямо передбачено законом про прокуратуру - стягнення у вигляді звільнення", - заявив нардеп.

Раніше УНІАН писав, як Венедіктова звинуватила Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в бездіяльності. Згодом на звинувачення відреагував глава САП Назар Холодницький.