REUTERS

Депутатка від фракції «Слуга народу» Ірина Верещук звинуватила п’ятого президента й нині народного депутата Петра Порошенка у нібито привітанні Володимира Путіна з днем Росії у 2014 році.

Словесна сутичка між депутатами сталась в ефірі Свободи слова.

Читайте такожСкандал в ОБСЄ: Росія намагалась "перекричати" представника від України

«Пан Порошенко, наприклад, 12 червня (2014 року) вітав з днем Росії (Путіна – УНІАН), коли уже був Слов’янськ, Краматорськ і так далі», – заявила Верещук.

Верещук уточнила джерело інформації – речника Путіна Дмитра Пєскова – і попросила пояснити або спростувати написане раніше ЗМІ. На що Порошенко заявив, що інтернет-видання просто цитувало російську сторону, і назвав Верещук «провокатором».

«Ні, це ви – провокатор. Ви скажіть, якщо це так, де на сайті президента спростування? Давайте тоді так: якщо Пєсков бреше, покажіть, що ви це сказали, і я вибачусь привселюдно», – відповіла депутатка.

Після технічної паузи емоційний діалог продовжився. Лідер «ЄС» зазначив, що знайшов на сайті президента відповідне повідомлення, у якому вказано, що «Порошенко висловив рішучий протест Путіну через танки». Також він зауважив, що на сайті Кремля від 12 червня 2014 року йдеться, що «Порошенко привітав Путіна з днем Росії».

Верещук, своєю чергою, відповіла, що інформацію щодо цього знайшла у «багатьох джерелах».

Як повідомляв УНІАН, депутатка від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що у родинах, які потребують матеріальної допомоги, народжуються діти "дуже низької якості". На виступ політика вже відреагувала Рада Федерації профспілок України: жінку вимагають звільнити.