Протести у Мінську / фото REUTERS

Міністр закордонних справ України (2007-2009 роки) Володимир Огризко вважає, що не варто очікувати серйозної відповіді від світової спільноти на побиття протестувальників у Білорусі.

Таку думку він висловив у коментарі агентству УНІАН.

"Ніхто нічого робити не буде. В кращому випадку вийде якась чергова заява зі стурбованостями. Щодо якихось реальних санкцій, у мене таке відчуття, що нічого серйозного не відбудеться", - прогнозує екс-глава МЗС.

Відео дня

За його словами, представники світової спільноти "вчергове розведуть руками" і, можливо, "покарають когось, хто брав безпосередню участь у виборчому процесі, але на тому усе і закінчиться".

Читайте такожЄ три ймовірних сценарії подальшого розвитку подій в Білорусі - політолог

Огризко зауважив, що у Білорусі з позиції влади спостерігається продовження попередньої політики. Він переконаний, що "Лукашенко з рук просто так владу не віддасть".

Щодо опозиції, то, за словами екс-міністра, вона відстоювала не зміну вектору розвитку країни, а особистості на чолі держави. На його переконання, опозиція продемонструвала, що "не настільки сильна, щоб можна було на щось впливати".

Вибори в Білорусі: довідка

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тіхановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську працвники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених, один чоловік загинув в результаті наїзду спецавтомобіля.
  • У МВС Білорусі інформацію про загибель людини спростовують.