Зеленський отримав три списки потенційних кандидатів на посаду НБУ / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що отримав три списки потенційних кандидатів на посаду нового голови Національного банку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістів під час церемонії відкриття реконструйованого стадіону школи №1 у м. Южне в рамках програми «Велике будівництво» в Одеській області.

Читайте такожЗеленський: тиску з ОП на Смолія не було, жодних ризиків щодо курсу гривні у зв’язку з його відставкою немає

Відео дня

«Питання щодо кандидатури на посаду голови Нацбанку. Я зробив три великі дискусійні зустрічі в рамках професійного діалогу. Я зустрівся з усіма головами держаних банків України, хотів від них почути кандидатуру (майбутнього голови Нацбанку – УНІАН) та їх особисте враження через цю ситуацію», - сказав президент.

Зеленський також зазначив, що провів зустріч з усіма заступниками голови Нацбанку та отримав від них рекомендації, а також з представниками майже усіх комерційних банків.

Всі вони запропонували три окремі списки потенційних кандидатів на посаду голови НБУ.

«Ми вивчаємо (кандидатів) і через правоохоронні органи, щоб знати, що це за люди, які в них статки», - додав глава держави.

«У нас є час для зустрічей зі списку запропонованих кандидатур на посаду голову Нацбанку. Я не бачу жодної проблеми», - резюмував президент.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня Смолій подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, пояснивши своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється систематичний політичний тиск, що унеможливлює ефективне виконання ним своїх обов'язків.

3 липня Верховна Рада підтримала пропозицію президента звільнити Смолія з посади голови Національного банку України.

Виконувати обов'язки голови Нацбанку до призначення нового керівника буде перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.