Кацуба звинуватив Луценка у 50-мільйонному хабарі  / УНІАН

Колишній заступник НАК «Нафтогаз України» Олександр Кацуба заявив, що у грудні 2016 року заплатив тоді ще генпрокурору Юрію Луценку 50 мільйонів гривень.

Читайте такожЄвросоюз офіційно зняв санкції з Арбузова і Табачника

Відповідний допис з’явився на Facebook-сторінці Кацуби, однак невдовзі автор видалив повідомлення. Втім, його вдалося заскрінити, і блогер Ігор Мегера виклав текст звинувачення ще раз.

Відео дня

«Тепер зрозуміло, чому був такий м’який вирок і відносно невелика сума компенсації без реального терміну ув’язнення за шахрайство у космічних масштабах», – прокоментував Мегера.

Кацуба написав, що гроші передав у грудні 2016-го через посередника.

Скріншот

Що відомо про справу

  • У червні 2016 року Генпрокуратура затримала в Києві колишнього заступника голови правління «Нафтогазу України» Олександра Кацубу, який підозрювався у привласненні 449,9 млн грн коштів «Нафтогазу».
  • Кацуба був затриманий за статтями 255 (створення злочинної організації) та 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
  • У листопаді ГПУ завершила досудове розслідування кримінального провадження стосовно Олександра Кацуби. За даними слідства, для заволодіння коштами використовувалися схеми фіктивних закупівель нафтопродуктів.
  • У березні 2017 року Кацуба вийшов з СІЗО, пішовши на угоду зі слідством. За словами прокурорів, він сплатив 100 мільйонів гривень і «дав важливі покази».