Вітренко може отримати повноцінну посаду міністра / фото УНІАН

Голосування за кандидатуру Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики у Верховній Раді України може відбутися в середу-п'ятницю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам після засідання фракції "Слуга народу" розповів перший заступник голови фракції "СН" Олександр Корнієнко.

Читайте такожВітренко побажав нардепам знайти кращого кандидата на посаду міністра енергетики

Відео дня

"Голосування за Вітренка може бути... або в середу, або в четвер, або в п'ятницю. Завтра точно не може бути, бо нам треба ще сформувати за нього необхідну кількість голосів", - сказав парламентар.

Він висловив думку, що цього разу кандидатура Вітренка матиму вищу підтримку у фракції. Зокрема, тому що він за цей час "провів певну роботу".

"І президент на цей раз теж його підтримував. Він і минулого разу його підтримував", - розповів Корнієнко.

За його словами, розгляд питання щодо Вітренка тривав близько 1,5 годин.

Вітренко в Кабміні: що було раніше

  • 17 грудня Верховна Рада не підтримала призначення колишнього топ-менеджера НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка першим віце-прем'єр-міністром - міністром енергетики. За відповідне рішення проголосували 186 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.
  • 21 грудня уряд призначив Вітренка тимчасовим виконувачем обов'язків міністра енергетики.
  • 22 грудня голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв’ю одному з телеканалів сказав, що призначення Вітренка тимчасовим виконувачем обов’язків міністра енергетики в обхід парламенту не сприятиме співпраці з урядом.
  • Він підтвердив, що не голосував за кандидатуру Вітренка і пояснив, чому: "Я вважаю, що ми або в бізнесі, або в політиці. І премія в 170 мільйонів, я думаю, що все-таки це не на часі для людини, яка йде працювати на користь державі".