Студенти провели акцію перед головним входом в червоний корпус / скріншот з відео

У понеділок, 21 вересня, студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели акцію протесту під стінами Червоного корпусу через проведений партією «Слуга народу» з'їзд на території університету.

Стрім з місця проведення акції транслювався на Facebook-сторінці "Червоний Губер".

"Ми хочемо дізнатися чітку відповідь на питання: чому відбулося порушення закону", - розповів один з учасників акції, підкресливши, що "Слуга народу" порушила статтю 32 Закону України "Про освіту".

"Ну і звичайно, є вимога щодо того, щоб проти студентів, що вийшли, не застосовувалися репресії. Це улюблений метод адміністрації Шевченка - звичайне просте відрахування", - зазначив автор стріму.

В акції, зокрема, взяв участь голова студпарламенту університету Володимир Ляшенко. Він підкреслив, що позиція СПУ є аполітичною.

"Вчора відбулося не просто порушення закону Про освіту, вчора відбувся наступ на автономію нашого університету", - зазначив один зі студентів.

Читайте такожВ "Слузі народу" відповіли на закиди в політичній агітації на території університету

Конференція "Слуги народу" 20 вересня

  • 20 вересня в КНУ ім. Тараса Шевченка відбулася конференція Київської міської організації партії «Слуга народу», на якій офіційно було висунуто кандидата від політсили на посаду Київського міського голови на вибори 25 жовтня – Ірину Верещук, та затверджено кандидатів у депутати Київради від «Слуги народу».
  • Список СН на виборах до Київради очолила громадська активіська та дружина міністра закордонних справ України Євгенія Кулеба.Було представлено інших «фронтменів» списку кандидатів, серед яких й ті, які не ввійшли в першу десятку партійного списку. Зокрема, це юрист Ганна Маляр, голова Ради з урбаністики Віталій Селик, президент Асоціації шеф-кухарів України Ігор Брагін, голова міської організації партії «СН», народний депутат Микола Тищенко. Своєю чергою, Верещук на заході представила 10 першочергових кроків для розв'язання проблем столиці.
  • Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка звинуватив партію "Слуга народу", яка провела свій з'їзд на території університету, в порушенні норм чинного законодавства України.

"Звертаємо увагу, що згідно з частиною 3 статті 31 Закону України "Про освіту", політичні партії (об'єднання), їх члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права здійснювати свою діяльність у навчальних закладах" - йдеться в заяві студпарламенту.