У Білорусі затримали 33 російських бойовиків / скріншот відео

У Росії почали проводити «перевірку» у зв'язку із затриманням бойовиків приватної військової компанії «Вагнера» в Білорусі.

Про це УНІАН повідомили в Слідчому комітеті РФ.

Читайте такожУ Білорусі взяли під варту бойовиків ПВК "Вагнера"

Відео дня

«У Головному слідчому управлінні Слідчого комітету Росії проводиться процесуальна перевірка обставин, внаслідок яких 29 липня цього року на території Республіки Білорусь було затримано громадян Росії», - йдеться в повідомленні.

Після збирання і ретельного аналізу всіх необхідних відомостей Слідчим комітетом Російської Федерації їм буде дано відповідну правову оцінку.

Як повідомляв УНІАН, 29 червня в Білорусі затримали російських бойовиків з ПВК «Вагнера», 32 - під Мінськом і ще одного - на півдні країни. Серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.

Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні.

30 липня Україна почала консультації з Білоруссю про екстрадицію бойовиків.