REUTERS

Іран має намір направити в Україну своїх представників для початку переговорів щодо виплати компенсацій за збиття іранськими військовими біля Тегерана літака "Міжнародних авіаліній України".

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Ми отримали інформацію від нашого посольства в Ірані про те, що іранська сторона висловила готовність прибути на перемовини щодо компенсацій в Україну в період з 20 по 30 липня. Ми чекаємо з нетерпінням початок цього переговорного процесу", - сказав Кулеба.

Відео дня

Читайте такожЗбиття літака МАУ: у МЗС заявили, що Іран не хоче говорити з Україною про компенсації сім'ям загиблих

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, у тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки", та пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

6 липня Іран пообіцяв відправити до Франції "чорні скриньки" літака. Як очікується, прибуття бортових самописців у Францію має відбутися 20 липня. Їх буде проаналізовано французьким Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації.

У МЗС України не виключають можливості подання позову до Міжнародного суду ООН проти Ірану через збиття літака МАУ.