Інколи Аваков занадто очевидно намагався перетягнути на себе функції президента, каже Подоляк / фото УНІАН

Володимир Зеленський "чітко пояснив" міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, хто в країні головний, адже той намагався на себе взяти повноваження президента. 

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів радник з антикризових комунікацій голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк.

"Інколи Аваков занадто очевидно намагався перетягнути на себе функції президента. Не знаю, навіщо. Зараз, по-моєму, Володимир Олександрович делікатно, але чітко пояснив, що президент в цій країні він, і лише він, і ключові напрямки визначає лише він, а в Арсена Борисовича – безпека", – розповів Подоляк.

Відео дня

Читайте такожПрофесійна робота: Аваков прокоментував спецоперацію з ліквідації "полтавського терориста"

На уточнення журналістів, коли саме відбулася ця розмова, актикризовий радник голови ОП пояснив, що це – "не питання однієї розмови".

"Це питання поведінкових внутрішніх реакцій. Знаєте, як кажуть: "кулуари". От в кулуарах певним чином люди себе поводять. І мені здається, що оця диспозиція, нова диспозиція, виникла протягом останніх трьох-чотирьох місяців, коли вже точно зрозуміло, що Володимир Олександрович – це серйозний гравець і він прийшов на досить тривалий час (на довший, ніж багато хто думає, але одразу скажу, що ми не говоримо про авторитаризм, поліцейську державу і так далі, ні). І Арсен Борисович теж це зрозумів. І це – дуже добре. Тому що неможливо (ефективно працювати – Ред.), коли існує чиясь ілюзія, що він має право перетягувати на себе функції президента", – зазначив Подоляк.

Як повідомляв УНІАН, 6 червня президент Володимир Зеленський зазначив, що Арсен Аваков є "потужним міністром".

Нагадаємо, Арсен Аваков працює міністром внутрішніх справ уже понад 6 років. Низка депутатів закидають міністру провал у реформуванні поліції та проблеми з розслідуванням резонансних справ.