Мер Черкас подав позов в Печерський райсуд столиці / фото  facebook.com/MNSCHERKASY

Адвокат мера Черкас Денис Ципін подав до Печерського райсуду Києва позов на президента України Володимира Зеленського про захист честі і гідності і ділової репутації свого клієнта через те, що глава держави назвав очільника міста бандитом.

Про це правозахисник повідомив під час свого відеозвернення.

Читайте такожМер Черкас попередив Зеленського: місто чинитиме опір і готове об'єднати Україну (відео)

"Я, Денис Ципін, адвокат мера Черкас Анатолія Бондаренка, сьогодні подаю до Печерського районного суду міста Києва позовну заяву про захист честі і гідності, ділової репутації мера Черкас", - заявив він.

Адвокат зазначив, що «справедливий і непідкупний» Печерський райсуд має визначити, чи може президент України «називати будь-кого в цій країні бандитом». Сам юрист вважає це незаконним.

«Побачимося з президентом України у суді», – сказав Ципін.

Ципін додав, що згідно з позовом, Бондаренко просить стягнути з Зеленського моральну шкоду за приниження честі, гідності та ділової репутації в розмірі 1 грн.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня на прес-конференції президент України Володимир Зеленський заявив, що міський голова Черкас Анатолій Бондаренко з рішенням про пом’якшення карантинних обмежень повів себе некоректно.

«Я навіть не можу говорити про мера Черкас, я не знаю навіть, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали, це - право народу... Я думаю, що він себе поводив некоректно», - сказав він.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко у відповідь на слова Зеленського сказав, що кримінальні справи проти нього порушені через політичну діяльність.

«Ви говорите, що я мер-бандит? Всі ті кримінальні справи, які порушували проти мене, їх порушували за мої політичну діяльність, зокрема за те, що ви стали президентом», – сказав Бондаренко.

Крім того, він зазначив, що Зеленському на місцевих виборах у Черкасах «нічого ловити».

«Скільки б ви мені «привітів» не передавали, я хочу сказати, що вам на місцевих виборах у Черкасах немає чого ловити, хоч ви там розповідаєте, що це ваша принципова справа. Ми вас тут чекаємо, пане президенте», – зазначив мер Черкас.