Зеленський заявив, що на міжнародному рівні імідж України покращився / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на міжнародному рівні покращився імідж нашої країни, бо фраза "світ втомився від України" більше не вживається.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав у щорічному посланні до Верховної ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Читайте такожЗеленський виступив у Раді з посланням (відео)

Відео дня

"Як би дехто не переконував і не старався - міжнародна коаліція продовжує підтримку України. До того ж вона виходить на новий рівень. Ми зберегли двопалатну підтримку Сполучених Штатів Америки. Україна та Велика Британія офіційно стали стратегічними партнерами. На безпрецедентний рівень вийшли відносини України та Туреччини. Надійним партнером, без перебільшення, міжнародним побратимом для нас залишається Канада. А всі експерти відзначають, що цьогорічний саміт Україна-ЄС та спільна заява чи не вперше так яскраво підкреслюють партнерство України та Європи", - наголосив Зеленський.

Також президент сказав, що Україна фактично заново будує конструктивний діалог і добросусідські відносини з Угорщиною, Румунією і Польщею.

"І непомітною та справді важливою перемогою на світовій арені я вважаю ще один факт: на міжнародному рівні зникла фраза "світ втомився від України". Ми надали іміджу нашої держави нового змісту. На Україну почали дивитися по-новому. Сприймати як конструктивного, надійного, а отже рівноправного гравця, як країну, яка цінує будь-яку підтримку та сподівається передусім на себе, бо розуміє, що ніхто за нас не втілить перетворення, ніхто за нас не побудує успішну країну", - сказав Зеленський.

Щорічне звернення Зеленського до Ради: про що говорив президент