Іллюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості напрацювання нової Національної розвідувальної програми на 2021-2025 роки та заявив, що вона має передбачати оснащення підрозділів сучасним озброєнням, перехід на стандарти НАТО та запровадження сучасних підходів у підготовці особового складу.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це Зеленський заявив під час представлення новопризначеного начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова.

Читайте такожЗеленський розповів, чому змінив керівника української розвідки

Відео дня

За словами президента, воєнна розвідка України має вдосконалити аналітичну діяльність і посилити стратегічну й оперативну роботу.

Також Зеленський наголосив на важливості опрацювання нової Національної розвідувальної програми на 2021-2025 роки.

«У ній обов’язково мають бути закріплені ключові речі: це оснащення підрозділів сучасним озброєнням та технікою, перехід на стандарти НАТО у питаннях збору, обробки й надання розвідувальної інформації, запровадження сучасних підходів у підготовці особового складу», - сказав президент.

Крім того, глава держави звернув увагу на важливість відродження бойового духу української воєнної розвідки.

«Я щиро бажаю й особисто вам, і всім вашим підлеглим гідно продовжувати славетні традиції українського війська та розвідки», - зазначив президент, звертаючись Буданова.

Також Зеленський побажав воєнним розвідникам сили, мудрості, витримки «і завжди бути на крок попереду від наших ворогів».

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня Зеленський призначив Кирила Буданова начальником ГУР МОУ замість Василя Бурби.

В Офісі президента зазначили, що зміна начальника Головного управління розвідки пов’язана з потребою переформатування та інтенсифікації роботи, пошуку та впровадження сучасних підходів і поглядів на вирішення питань у сфері безпеки.