Зеленський відповів на петицію щодо Києво-Печерської лаври / фото ua.depositphotos.com

Президент України Володимир Зеленський заявив, що питанням щодо користування Києво-Печерської лаврою займається Кабінет міністрів України.

Про це йдеться в його відповіді на електронну петицію з закликом залишити Києво-Печерську лавру у користуванні УПЦ Московського патріархату та відхилити петицію про її передачу до Православної церкви України.

Читайте такожФіларет озвучив умови передачі Києво-Печерської лаври ПЦУ

Відео дня

Глава держави вказав, що Кабінет міністрів України конституційно визнаний тим органом, на який покладено здійснення управління об'єктами державної власності відповідно до закону.

«Розпорядженням Кабінету міністрів України від 11 липня 2013 року № 519-р будівлі і споруди по вул. Лаврській, 11, та по вул. Лаврській, 15, у м. Києві згідно з визначеним переліком передано у безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви (Московського патріархату – УНІАН)», - констатував Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня Зеленський відповів на електронну петицію щодо припинення використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату шляхом розірвання договору оренди та передачі її у використання Православній церкві Україні.

Президент вказав, що Кабінет міністрів самостійно визначає об’єкти держвласності, які передаються в управління іншим суб’єктам.