Володимир Зеленський зустрівся з послами країн G7 та Євросоюзу / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що підтримка країн G7 та Європейського Союзу є важливою для України.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він сказав сьогодні у Миколаєві під час зустрічі з послами країн "Великої сімки" та ЄС, акредитованими в Україні.

"Підтримка з боку ваших держав та ЄС є для України ключовою. Тому хочу постійно підтримувати цей діалог, щоб почути вас та поділитися своїм баченням політичного життя та стратегії подальших перетворень у країні", - зазначив Зеленський.

Відео дня

Президент також наголосив, що радий цій зустрічі під час навчань "Об'єднані зусилля - 2020", які він вважає важливими у контексті того, що Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями.

Він поінформував учасників зустрічі про стан і перспективи реалізації ключових реформ, ситуацію навколо антикорупційних органів, НБУ, про підготовку до проведення місцевих виборів.

Глава держави запевнив у незмінності курсу країни.

"Європейський вибір є незмінним для нашої держави. Саме він формує порядок денний політичних та економічних перетворень в Україні", - зазначив він.

Щодо економічних перспектив країни президент акцентував, що влада прагне закласти підґрунтя для сталого динамічного розвитку України, створення робочих місць, модернізації інфраструктури, відновлення промислово-виробничої бази, залучення інвестицій.

"Наразі зусилля уряду та Верховної Ради спрямовані на підтримку економіки в період кризи, залучення інвестицій та модернізацію тих галузей промисловості, у яких Україна зберігає потенціал. Ми зацікавлені в іноземних інвестиціях і працюємо над створенням комфортних умов для роботи інвесторів. Мій пріоритет - системне поліпшення інвестиційного клімату", - наголосив Зеленський.

Читайте такожУкраїна прагне повної інтеграції до Євросоюзу – Зеленський

Глава держави також зазначив, що стоїть на позиції збереження незалежності Національного банку України та приділяє увагу продовженню реформування банківського сектору.

Не менш важливою президент назвав і незалежність антикорупційних органів. Він запевнив, що його позиція - всі процедури відбору членів конкурсних комісій та конкурси на посади очільників антикорупційних органів, зокрема таких як САП та НАБУ, мають відбуватися згідно з установленою законом процедурою, прозоро та під громадським контролем.

"Як гарант Конституції готовий усіляко захищати й забезпечувати незалежність і прозорість роботи САП, НАБУ, ВАКС. Водночас вимагатиму забезпечення права українських громадян бачити дієву роботу цих органів", - заявив Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини