Рецепт печива з родзинками / фото ua.depositphotos.com

Печиво з родзинками – дуже смачна домашня випічка. М'які, здобні й ароматні смаколики готувати доволі просто й швидко.

Пісочне печиво з родзинками

  • Борошно - 360 г
  • Вершкове масло - 160 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Родзинки - 150 г
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Цедра апельсинова або лимонна - 1 ч. л.

Масло слід заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким. Родзинки перебрати й залити гарячою водою на 10 хвилин. Потім добре промити та просушити на рушнику.

Читайте такожНіжне сирне печиво: як приготувати апетитну домашню випічкуПриготування тіста. Масло збити з цукром і сіллю на середніх оборотах – маса повинна стати світлою й пишною. Додати яйця і збивати ще 3-4 хвилини.

Відео дня

Борошно змішати з розпушувачем і в декілька прийомів просіяти в збиту масу, щоразу перемішуючи лопаткою.

Додати цедру та родзинки, добре замісити однорідне тісто, яке злегка липнутиме до рук.

Сухими руками сформувати з тіста невеликі кульки і викласти на деко, застелене пекарським папером або килимком. Злегка притиснути їх пальцями, надаючи форму коржиків. Товщина кожного пряничка має близько 1 см.

Відправити у заздалегідь розігріту до 200°С духовку на 15-16 хвилин. Готове печиво накрити легким рушником й остудити прямо на деку.

Печиво з родзинками

Борошно - 300 г

Родзинки - 200 г

Цукор - 160 г

Ванільний цукор - 20 г

Вершкове масло - 140 г

Жовтки - 6 шт.

Ром або коньяк - 4 ст. л.

Лимон - 2 шт.

Натерти з лимона або апельсина цедри.

Вичавити із цитрусових сік. Замочити родзинки в соку з ромом мінімум на 4 години. Упродовж цього часу їх слід декілька разів перемішати.

Нарубати витягнуте з холодильника вершкове масло на дрібні кубики.

Як приготувати печиво з родзинками / фото ua.depositphotos.com

Міксером змішати масло, яєчні жовтки, борошно, цукор, ванільний цукор та лимонну цедру. Додати пару чайних ложок рідини, в якій вимочували родзинки, і продовжити мішати.

Руками вмішати в тісто родзинки і зробити з нього грудку. Сформувати з тіста печиво.

Відправити печиво випікати у попередньо прогріту до 180°С духовку приблизно 20 хвилин. Готове печиво обов'язково потрібно остудити.

Медове печиво з родзинками

  • Борошно - 250 г
  • Мед - 170 г
  • Горіхи - 0,5 ст.
  • Родзинки - 0,5 ст.
  • Кориця, коріандр і мускатний горіх - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.

Для глазурі

  • Молоко - 2 ч. л.
  • Цукрова пудра - 3-4 ст. л.

Мед повинен бути рідкої консистенції. Додати до нього борошно, змішане із розпушувачем, та прянощі. Перемішати до однорідного стану.

Читайте такожСмачні повітряні тістечка: як приготувати профітролі із заварним кремомВ отримане тісто додати підсушені горіхи та вимочені й обсушені родзинки.

Взяти змащене деко, змастити його маслом або застелити пекарським папером чи силіконовим килимком. Викласти тісто, розподілити його в пласт товщиною близько 1 см спочатку руками, а потім вирівняти качалкою.

Відправити у розігріту до 180°С духовку і випікати близько 15 хвилин.

Приготування глазурі. Молоко змішати з цукровою пудрою, додаючи її порціями, щоб вийшла густа біла маса.

На ще гаряче печиво нанести глазур, нарізати на порційні квадрати або прямокутники.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: