Котлети рибні рецепт - як приготувати ситні рибні котлетки / attuale.ru

Соковиті котлети можна приготувати вдома, не витрачаючи багато зусиль і часу. При цьому ви знатимете, що ваші гості та родина після такої страви завжди будуть ситими.

Котлети можна подавати як самостійну страву, так і з гарніром. Головне – щоб готували ви з любов’ю та не шкодували інгредієнтів. Адже від їхньої кількості може залежати смак котлет.

Рибні котлети – рецепт

Вам знадобиться: 500 г рибного філе, 2 ріпчастої цибулини, 2 яйця, 1 відварна морквина, зелень, сіль, прянощі для риби й чорний перець – за смаком, соняшникова олія для смаження.

Відео дня

Читайте такожЯк приготувати сливовий соус: найкращі рецепти

Дрібну рибу прокрутіть через м’ясорубку, велику – відділіть від кісток і дрібненько нарубайте. Додайте до фаршу дрібно порізані моркву та цибулю, а також яйця, прянощі, сіль і перець. Усе перемішайте. Поставте фарш «відпочити» у холодильник.

Зі свіжого фаршу сформуйте овальні котлети і обсмажте з двох боків на олії. Подавайте з гірчицею чи сметаною, можна з овочевим салатом.

Печінкові котлети – рецепт

Вам знадобиться: 500 г печінки яловичини, 1 цибуля, 1 яйце, 2 столові ложки борошна, 1 чайна ложка вершків, сіль, перець та зелень – за смаком.

Наріжте помиту печінку і цибулю на шматочки та подрібніть у блендері. Додайте туди яйце, вершки, сіль, зелень, спеції та перемішайте масу до однорідної консистенції. Потім додайте до фаршу борошно і сформуйте котлети. Обсмажуйте на середньому вогні

Рецепт котлет по-київськи

Вам знадобиться: 2 штуки курячих грудок, 140 г вершкового масла, 60 г борошна, 140 г панірованих сухарів, 2 яйця, 100 мл молока, 0,5 чайної ложки солі та чорного перцю, 20 г петрушки і 300 мл олії.

Читайте такожСмачна домашня кабачкова ікра: як приготувати апетитну закуску з майонезом

Надріжте філе вздовж і розкрийте кожен шматочок так, щоб туди помістилася начинка. Акуратно відбийте м’ясо, загорнуте в харчову плівку.

Для начинки перемішайте разом подрібнену петрушку, вершкове масло і сіль. Сформуйте начинку для котлет за допомогою двох столових ложок і покладіть їх на 3-5 хв у морозилку.

Охолоджену начинку загорніть у філе, щоб краї були один біля одного. Знову помістіть до морозилки на 5 хв.

Поперчіть котлети й обваляйте їх в борошні, потім у збитому яйці з молоком, потім – у панірованих сухарях. Обсмажте котлети до золотої скоринки 5 хвилин, потім поставте у розігріту до 200°С духовку на 10 хв.

Курячі котлети – рецепт

Вам знадобиться: 500 г курячого філе або фаршу, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 150 г білого хліба, 50 г молока і сіль за смаком.

Подрібніть у м’ясорубці куряче філе, часник, цибулю і вимоклий у молоці хліб. Отриману масу посолити і поперчити за бажанням. Знову перемішати фарш і сформувати мокрими руками котлети. Смажити на невеликому вогні котлети 5 хвилин з кожного боку – до легкого рум’янцю.

Котлети зі щуки – рецепт

Вам знадобиться: 700-800 г філе щуки, 250-300 г свинячого сала, 1 цибулина, 5-6 зубчиків часнику, 2 яйця, 1-3 штуки батона, сіль та перець за смаком, олія, борошно або панірувальні сухарі, молоко.

Читайте такожЯк приготувати пишні та солодкі пончики вдома – легкі рецепти

До філе додаємо порізане на шматочки сало, цибулю і часник. Додаємо батон, просякнутий молоком. Все перекручуємо у м’ясорубці. Сіль, перець – за смаком. Додаємо яйця й уважно перемішуємо. Обвалюємо котлети у сухарях або борошні. Готуємо на середньому вогні.

Котлети з картоплею – рецепт

Вам знадобиться: 500 г м’ясного фаршу, 6-7 картоплин, 3 помідори, 4 цибулини, 250 г сметани, 1 яйце, 100 г борошна, 1 склянка води, зелень, перець і сіль – за смаком.

Подрібнену цибулю, філе, яйце і сіль перемішуємо. З отриманого фаршу формуємо невеликі котлети і злегка обвалюємо в борошні. Обкладаємо котлету порізаною уздовж картоплею і помідорами, чергуючи овочі між собою. Для соусу подрібніть в блендері помідори, що залишилися, разом з сіллю і сметаною.

Заливаємо соусом котлети з овочами і запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці на 60-75 хв.

Рецепт котлети для бургера

Для котлети як в «Макдональдзі» вам знадобиться: 450-500 г фаршу яловичини, 1 яйце, 0,5 чайної ложки солі, перцю, коріандру і тім’яну.

Змішайте м’ясо з яйцем, додаючи прянощі з сіллю. Сформувати шарик з м’яса, вагою 70-80 г, та загорнути його в харчову плівку.

М’ясо у плівці розітріть пальцями, формуючи плоску котлету діаметром більшою за булку гамбургера. Просмажте котлету на середньому вогні 2-3 хв з кожного боку.