Заправка для борщу / фото pinterest.com

Борщ - улюблена страва всіх українців. І хоча в кожній родині він готується по-своєму, основні інгредієнти не змінюються. Поки у вас залишилися свіжі овочі з осіннього врожаю - зробіть борщову заправку на зиму. Тоді ви зможете відкрити банку в будь-який час і приготувати смачний ароматний борщ.

Заправка для борщу на зиму

  • Буряк - 2 шт.
  • Томат - 6 шт.
  • Болгарський перець - 2 шт.
  • Морква - 2 шт. 
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Часник - 3 шт.
  • Кріп - 10 гілочок.
  • Соняшникова олія - 100-150 мл.
  • Оцет ( 9%) - 3 ст. л. 
  • Цукор - 1 ст. л. 
  • Сіль - 1 ст. л. 
Готова заправка для борщу / фото pinterest.com

Моркву і буряк натерти на тертці, часник дрібно порубати, цибулю дрібно нарізати, перець нарізати середнім кубиком. Часник і цибулю покласти в каструлю з товстим дном, тушкувати 4 хвилини, додати моркву і протушкувати ще 3 хвилини, потім покласти перець, буряк. 

Натерти томат на тертці, поки в руках не залишиться шкірка - її можна викинути. Томатну масу влити до решти овочів, додати сіль і цукор і тушкувати 30 хвилин.

Відео дня

Дрібно порубати до овочів кріп і влити оцет. Тушкувати ще 5 хвилин. 

Як готувати борщ із заправки

У бульйон з м'ясом покладіть картоплю і покришите капусту. Варіть до м'якості картоплі. За 5 хвилин до готовності додайте в борщ заправку і добре перемішайте. 

Читайте також інші рецепти: