Росіяни заявляють, що борщ - це їхня страва / Вікіпедія

Заяви російського міністерства закордонних справ про те, що борщ є стравою російської кухні, можна розглядати як російську військову пропаганду.

Про це у вівторок, 15 жовтня, пише BBC.

Автор публікації звернув увагу на твіт, що з'явився в Twitter-акаунті Russia, пов'язаному з МЗС Росії. У повідомленні, опублікованому в травні 2019 року, говорилося, що борщ - це одна з найвідоміших і улюблених страв російської кухні і її символ.

Відео дня

Читайте такожБорщ і свинячі вушка: Київ потрапив у рейтинг найбільш привабливих гастротурів Європи

«Для українців, які вважають борщ своїм національним блюдом, цей твіт на кшталт пропаганди військового часу, особливо враховуючи окупацію Криму і територіальний конфлікт в Східній Україні, який не вщухає з 2014 року», - пише агентство.

Як зауважив BBC аналітик з політичних та економічних ризиків білоруського походження Алекс Кокчаров, подібні заяви російського МЗС є «черговою спробою культурної апропріації з боку Москви».

Подібну точку зору має й експерт агентства Олеся Лев, шеф-кухар розташованого в Нью-Йорку українського ресторану Veselka.

«Так, росіяни заявляють, що це їхня страва. Однак це те блюдо, яке вони отримали за рахунок окупації», - підкреслила вона.

За її словами, борщ утвердився в колективній свідомості в якості страви саме російської кухні в основному завдяки зусиллям Кремля, зокрема - радянського лідера Йосипа Сталіна.