Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін пояснив, чому не можна залишати безкарними громадян, які кидають у силовиків пластикові та паперові стаканчики.

Читайте такожПутін дозволив використання нацистської символіки

Як повідомляє TJournal, Путін підняв цю тему на засіданні президентської Ради з прав людини.

Відео дня

«Кинув [стаканчик]— нічого. Потім пластикову пляшку — знову нічого. Потім вже кине і скляну пляшку, а потім і камінь. Потім стріляти почнуть грабувати магазини», – пояснив він.

Російський президент заявив, що таке не можна допускати, але підкреслив, що громадяни мають право висловлювати свою точку зору усіма законними засобами.

Перед цим глава РПЛ Валерій Фадєєв заявив про необхідність пропорційності покарань злочинів. Він вважає, що кинутий у бік поліції паперовий стаканчик не має призводити до тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, в Росії тюремні строки отримали кілька учасників масових акцій протесту, які мали місце в Москві в липні-серпні цього року. Влітку мирні мітинги часто закінчувалися масовими затриманнями із застосуванням насильства.

Громадськість була обурена неспівмірністю інкримінованих активістам злочинів і призначених судом покарань. Підставою для арешту міг стати навіть кинутий у силовика паперовий стаканчик, як у випадку з активістом Сергієм Абанічевим (у випадку Абанічева звинувачення все ж були зняті).

У вересні УНІАН повідомляв, що Тверський суд Москви засудив росіянина Данила Беглеця до двох років колонії загального режиму за те, що він смикнув "росгвардійця" під час акції протесту 27 липня.