Багатьом школярам з селища Красна гірка доводиться ходити в школу за чотири кілометри в одну сторону / hindustantimes.com

Свердловський депутат Людмила Бороніна, що представляє в місцевій думі фракцію «Єдина Росія», порадила батькам, які живуть у населених пунктах, де немає шкіл, відправляти своїх дітей в інтернат.

Про це повідомляє газета «Вечерние ведомости».

Читайте такожРосіянка вбила новонародженого, засунувши його в пральну машинку

Відео дня

На засіданні комітету з соціальної політики думи Полевского міського округу обговорювалося питання організації безкоштовного шкільного автобуса в місто Польовий із сусіднього селища Червона гірка, де немає дитячого навчального закладу і рідко ходить рейсовий громадський транспорт. Багатьом місцевим школярам доводиться щодня ходити на заняття за чотири кілометри в одну сторону вздовж автомобільної траси.

За словами Бороніної, в СРСР існували школи-інтернати спеціально для дітей із сільської місцевості, де дитина жила шість днів на тиждень.

«У нас є на території корекційна школа, вона тимчасово на ремонті, будівля муніципальне, опалюється. Може нам розглянути питання інтернату для сільських дітей, у батьків яких немає можливості їх возити?» - сказала вона.

За даними видання, присутні обурилися таким висловлювання жінки.

Людмила Бороніна представляє в місцевій думі фракцію «Єдина Росія». У партії вона координує проект «Міцна сім'я».