Путін - росіяни висунули на Нобелівську премію прибиральницю: деталі / www.mk.ru

Російська прибиральниця Марина Удгородська, яка раптово виграла місцеві вибори в одному з сіл Росії, стала кандидаткою на Нобелівську премію миру.

Про це пише Московский комсомолец. Журналісти цього видання залишили заявку на сайті нобелівського комітету в рамках експерименту.

Відео дня

Читайте такожКавказ-2020: росіяни вгатили ракетою по своїх, коли на полігон приїхав Путін (відео)

Автори матеріалу після так званого «номінування» Путіна хотіли зрозуміти механізм подачі заявок і наскільки легко це зробити звичайним громадянам.

Росіяни стверджують, що заявки на сайті можуть залишати й звичайні громадяни, скориставшись пунктом, який дозволяє пропонувати кандидатури університетським професорам, почесним професорам і доцентам тощо.

Реєстрація Удгородської тривала лічені хвилини. Ініціаторам треба було тільки обґрунтувати свій вибір англійською і 200 знаками.

«Коротко вийшло так: Марина Удгородська, молода жінка, виграла місцеві вибори в Росії, довівши всьому світу, що саме людина праці має право і повинна здійснювати державне управління… І ось уже з повним правом можна заявляти: Марина Удгородська номінована на Нобелівську премію миру», – пишуть журналісти.

Нобелівська премія для Путіна: що відомо

  • Заявку на номінацію Путіна на премію миру відправив російський письменник Сергій Комков 9 вересня, заявивши про це на вчорашній прес-конференції.
  • Згодом висунення Путіна на Нобелівську премію миру прокоментував й Михайло Горбачов, а в Кремлі відреагували стримано. 
  • У цьому році на отримання Нобелівської премії миру претендують 318 кандидатів, зокрема 107 організацій. Серед них – президент США Дональд Трамп, прем’єр Нової Зеландії Джасінда Ардерн, ізраїльський прем’єр Беньямін Нетаньяху, еко-активістка Грета Тунберг, Світлана і Сергій Тихановські.